ГЕРБ представи листата си за област Кюстендил, тръгва с опита на експерти и енергията на младостта към победа

   ГЕРБ представи кандидатите си за народни представители за област Кюстендил на делови, но емоционални срещи в Дупница и Сапарева баня тази вечер. С опита на доказани експерти и енергията на младостта кандидат-депутатите и екипа им за областта тръгва към победа на 4 април с №28 бюлетината.

„Листата ни е балансирана, всички имена в нея са на доказали се в професията си, начинанията си; доказали, че могат да работят за България, експерти и млади хора. Изключително щастлив съм, че всички в листата са хора от областта – Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол. Хора, които познаваме и които познават региона. Хора, които знаят как и могат“, каза председателят на ГЕРБ - Дупница Ивайло Константинов, който бе в ролята на домакин на срещата в залата на Общинския драматичен театър „Невена Коканова“.

„През последните години правителството подпомогна изключително много сектора „Земеделие“. Плащанията на бенефициентите се случват в срок и няма забавяния. Интересите на българските земеделци и животновъди са напълно защитени“, каза осмият в листата Станислав Тенев, който е от община Бобов дол и е експертът в сектор „Земеделие“ в листата на ГЕРБ - СДС. 

Седмата в листата Мишел Виячева заяви: „Надявам се да съм достоен представител на младите от област Кюстендил. Желанието ми е младите хора да остават по родните си места, защото има какво да дадат на своите общини“, каза тя.
С бурни аплодисменти бе посрещнат д-р Александър Паризов, шести в листата на ГЕРБ и партньорите от СДС. „Чест е за мен, че съм в тази листа от доказани професионалисти, общественици и родолюбци. Виждам, че, за да се случат нещата, както трябва, е нужен консенсус между местна и централна власт. Видях, че партия ГЕРБ в коалиция със СДС прави всичко, което е обещано. Видях, че в тази пандемична обстановка правителството заложи на здравето на нацията, не се подвоуми да отдели всички средства, които са необходими за лечение на хората, за медикаменти, предпазни облекла. Не се подвоуми да даде финансов стимул на всички хора, които работят на първа линия. Освен това направи най-важна крачка - във всяка една болница да има ковид отделения, това беше най-важното. Никой не пита как, но правителството осигури всичко нужно. Радвам се, че съм част от този Общински съвет, в чиито мандат Общинската болница бе стабилизирана и излезе от спиралата на потъване. Така може да стане за цяла България, така може да стане за областта“, каза д-р Паризов и подчерта, че като народен представител ще работи за подобряване на качеството на здравеопазването - и за лекари, и за пациенти.

Петата в листата Анелия Любенова, областен председател на СДС, заяви: „През 2017 г. правителството обеща двойни заплати на учителите и днес това е реалност. Правителството ще продължи тази политика и в края на 2025 г. средната заплата за страната за учителите ще бъде 2500 лв., а за преподавателите – 2800 лв. Най-важното за всеки българин е и увеличението на доходите и пенсии. И това ще стане след кризата, която никой не очакваше и която попречи на иначе един стабилен растеж“, посочи тя.

Изключително емоционална бе журналистът Люба Пашова, която е родена в Кюстендил и е четвърта в листата на ГЕРБ - СДС. „Малко е да кажа, че се чувствам вкъщи. Няма сантиметър на тази сцена, който да не познавам. През последни години имах изключителната чест да участвам в две от емблематичните постановки на дупнишкия театър – „Господин Балкански“ и „Големанов“. Завръщането ми към актьорската професия дължа на човека, който възроди театъра в Дупница - Славчо Пеев.

"Мой приоритет е, а и като народен представител ще бъде културата. Културата е нашата памет. Ние не можем да живеем без памет, не може да прекрачим в бъдещето без памет. Не може да се спасим без духовност, защото ще се загубим в страховете си“, каза Пашова.

Третата в листата Михаела Крумова посочи: „Ще работим в посока за създаване на електронно правосъдие, а именно да се извършват процесуални действия, да се издават удостоверения, да се връчват призовки, книжа и съобщения по електронен път, както и да се провеждат онлайн заседания. Оказа се, че не е невъзможно. Може да се постигне още по-добър резултат. Ще работим и за въвеждането на индивидуалната конституционна жалба, т.е. да може всеки един гражданин да предизвика разглеждането на конституционно дело.“

Вторият в листата, Златното момче и носител на над 20 златни медала два пъти носител на пояса „Дан Колов“, Дани Александров не присъстваше на срещата, но има добро извинение. В момента националният ни състезател по борба се подготвя за олимпийските квалификации, устремен към мечтата си да завоюва за България злато от Олимпиада. Той се обърна към симпатизантите на ГЕРБ с видео, записано малко по-рано.

„Съжалявам, че не мога да бъда с вас, но съм поел дълг към България и трибагреника. Някой ще попита защо ми е да се захващам с политика – защото мога да водя битки и мога да бъда полезен. Имам нужния опит и познания да бъда полезен в сферата на спорта и въпросите за младежта, а освен това имам и идеи за развитие на туризма, така че Дупница и региона да станат райски кътчета. Приканвам младите да останат в България“, каза Дани Александров.
„Чест и отговорност е за мен, че съм водач на тази листа. Най-голямата и най-старата десни партии обединени заедно. Тази коалиция може да предложи сигурност, стабилност, икономическо развитие и просперитет. Ние имаме експертиза в икономика, култура, медицина, земеделие, а освен опит предлагаме и енергията на младите с Дани и Мишел. Предлагаме това което правим и досега – работа, без да имаме претенция, че не допускаме грешки, но работим за просперитета на българските граждани. За мен няма значение кой от кое населено място е, тръгваме за най-доброто за региона“, каза и водачът на листата вътрешният министър Христо Терзийски.

Той сподели, че е свързан с областта не само, защото е родом и работил в Кюстендил, но и защото е отслужил казармата си в поделението в Самораново. „Имам чудесни спомени и мога да кажа, че нося Дупница в сърцето си с едни от най-топлите си спомени от младостта“, каза той.

Кметът на Дупница трети мандат Методи Чимев пожела на кандидатите за народни представители успех.
„Премиерът го каза хубаво – ако другите водят кампания на приказки, ние го правим на дела. Ние показваме това, което трябва; това, което е необходимо на България; това, което е необходимо на регионите. На 4-ти, всеки от нас решава празни приказки и обещания ли иска или реално изпълнени ангажименти. Ние от ГЕРБ работим с ясното съзнание, че не сме безгрешни, но работим с добра подбуда, искаме нещата да се случват. Нека на 4-ти знаем, че номер 28 в бюлетината е правилният избор. Нека направим така, че това, което се случва да продължи. Успех от сърце!“, обърна се Чимев към кандидат-депутатите и присъстващите.

Лидерът на СДС и председател на ОбС-Дупница Костадин Костадинов също пожела успех на листата и посочи, че след 4-ти пред България има два пътя. „Единият е този, по когото вървим и сега – пътят на европейското развитие, пътят на успехите и на това което ни очаква – огромни средства по структурни и кохезионни фондове, фондове за подкрепа, Зелена сделка, всичко това, което ще повиши доходите на хората. И другият път е пътят на тези, които ни тикат към Москва и не спряха с провокациите.

Нека подкрепим авангарда на нашия отбор, за да вдигнем ръка за победа на 5-и април“, каза Костадинов.
В края на срещата областният лидер на ГЕРБ Даниел Данчев обобщи с цифри, налетите в областта средства за последните 4 г. „60, 1 милиона лева само по ОП „Региони в растеж“, 35,28 млн. евро по програмата за сътрудничество със Сърбия, а по тази със Северна Македония – 18,60 млн. евро. 55 млн. евро за саниране, а ВиК-секторът е дотиран с над 4 млн. лв. през МРРБ“, посочи той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!