Ексхибиционистът от Дупница остава зад решетките

   Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата от РС – Дупница мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм. 

28- годишният К. А. от Дупница е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм. В условията на продължаващо престъпление, от м. декември 2021 г. до м. февруари  2022 г., на публични места, в района на училища в гр. Дупница, с личния си автомобил, обвиняемият е преследвал малолетни и непълнолетни момичета, показвал е половия си орган, сочи прокуратурата. 

Съдът счита, че от събрания до момента доказателствен материал може да се направи обоснован извод, че К. А. е извършител на деянието , за което му е повдигнато обвинение.  Налице е и реална опасност, обвиняемият да извърши престъпление – от същия или сходен вид. Обвиняемият макар и неосъждан, многократно и системно е извършвал въпросните противоправни прояви. Самият обвиняем не проявява нужната критичност като обяснява, че извършеното от него е от стреса в работата и в живота му. Представата в К. А., че преодоляването на стресова ситуация или състояние допуска извършването на подобни цинични, обществено неприемливи и с голям интензитет прояви, засягащи интегритета и психичното развитие на подрастващите, мотивира съдът да приеме, че опасността от продължаване на престъпната деятелност при К. А. е съвсем реална.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.