Дупнишкият театър кани на спектакъла "Големанов"

   Актьорите от Общински драматичен театър „Невена Коканова”-Дупница репетират спектакъла "Големанов", който ще представят на местна сцена на 16-ти февруари от 19 часа.
   Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български драматургичен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. В неговата роля ще влезе Ивайло Калоянчев. Компания му правят царете на комедията Светослав Пеев и Веселин Цанев, както и младата звезда Ивайло Захариев, заедно с Люба Пашова, Иван Иванов, Николай Иванов, Виктория Янева, Снежана Малковска, Василка Сумева, Мария Миради и Петя Хаздай. 
  Директорът на дупнишкия театър Славчо Пеев посочи, че през тази година ще наблегнат на българските пиеси и на активното участие на местните актьори в тях. 
  Славчо Пеев разкри и че ще бъде подписан договор с импресарска фирма, която да организира участия на театъра в цялата страна. В началото на март предстои турнето в Европа с представлението Господин Балкански, а след това започват репетициите на френската пиеса „С една глава по-малко” от Марсел Еме, чиято премиера ще бъде на Майските празници на културата в Дупница. В пиесата ще участва целият състав на дупнишкия театър, както и двама гост актьори.