Домашен арест за дупничанин заканил се да „утепа“  полицай и оказал съпротива на проверка от автопатрул

   Окръжен съд – Кюстендил коригира определение на Районен съд – Дупница, в частта му относно вида на взетата мярка за неотклонение, като вместо определената - ,,Парична гаранция”, взе мярка - „Домашен арест“, по отношение на обвиняем за закана за убийство и за хулиганство. Мярката „Домашен арест“ трябва да се изпълнява на настоящия адрес на обвиняемия и да се контролира от РУ на МВР – Дупница и със средствата на електронно наблюдение, от ГД „Изпълнение на наказанията“.

Въззивният съд прие, че са налице предпоставките - обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията, както и, че има реална опасност да извърши престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

По отношение на обвиняемия Х. Г. са повдигнати две обвинения от прокуратурата, за това че на 10.01.2022 г., на ул. „Кулата“ в град Дупница се е заканил на Н. С. с престъпление против неговата личност, с убийство – с думите „Ти приключи, че те утепам“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Х. Г. е обвиняем и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е попречил на извършване на проверка на водач на лек автомобил и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на автопатрул.