Доброволци обновяват хижа „Скакавица”

   Туристическо дружество „Рилски езера“ набира доброволци за основно обновяване на хижа „Скакавица“, първата хижа в България, построена изцяло с дарения и доброволния труд на хората от Дупница и региона преди 97 години. Всеки желаещ може да се включи този уикенд, 14-и и 15-и септември.

   Доброволците ще се включат в изграждането на навес за поставянето на фотоволтаични панели, които са дарени от екологичната организация „Грийнпийс“, обясниха от Туристическо дружество „Рилски езера“-Дупница. Предвидено е и основно почистване на сградата и района около нея, както и сглобяване на нови легла и друго обзавеждане, боядисване и други ремонти дейности. Доброволците няма да са ангажирани с качването на материалите до хижата, а това ще стане с коне. Ще се работи в зависимост от броя на участниците, казаха още от туристическото дружество. Фотоволтаичните панели пък ще решат проблема с електричеството.

   Всеки, който желае да се включи в каузата, трябва да заяви участието си на телефон: 0988 81 89 31. Сборният пункт е пред Спортната зала в Дупница в 8 часа в събота.