Добротворецът Лео Кадели с нова кауза в Дупница!

   Добротворецът Лео Кадели организира нова благотворителна кауза в Дупница. Тя е за подпомагане на семейство Секулови от града и тяхната болна дъщеря, която от години е прикована на легло. Съдбата на бедстващото семейство трогна десетки дупничани, след като материал на „Тв.Запад” показа тежкото положение, в което е  изпаднала фамилията. Сигнал за помощ е изпратен и до сърцатият Кадели, който помага на хора от цялата страна. 

„Бате Христо продава апартамента си, за са се опитва да лекува дъщеря си, която е болна, лекарствата които взима са много силни и тя в момента тежи 270 кг. Почти неподвижна и преди два месеца била болна от covid-19 и са я изкарали с пожарна. За жалост ходи по мъките тежи години,но без успех. Живеят в един фургон, без ток. Палят един генератор на бензин,но само за два часа на ден, защото много скъпо им излиза. Получих сигнал преди няколко дни и когато ги посетих им закарах хранителни продукти, 20литра бензин за генератора и му напълних колата, за да може да ходи на работа. Също така купих едно цвете за майката на Хриси. Днес направих среща с председателя на общ. съвет в общ. Дупница г-н Костадинов и благодарение на него и неговите колеги вече имаме общинско жилище. Срещу минимален наем. Днес уточнихме,че нашата платформа ще направи основен ремонт, за да може бате Христо и семейството му да имат един уютен нов дом. Жилището е взето вече, а оттук нататък ние сме на ход.Ще имам нужда от вашата подкрепа, и финансова и физическа. Който има възможност и желание да ми помогне като доброволец или да дойде на място, може по този начин”, написа Кадели на своята фейсбук страница- Приятели, ПОМАГАЙТЕ –Лео Кадели.

Само преди няколко месеца албанецът, който от години живее в България и развива мащабна благотворителна дейност,  помогна с осигуряване на нов дом на 9 годишната Валя от село Боровец. С денонощен труд и при минусови температури, изпод руините на изпепеления дом бе построен преместваем фургон, снабден с всички удобства за живеене.Съдбата на малкото дете, отглеждано от нейния баща трогна стотици българи. 

Кадели пое ангажимент за помощ и на семейството от село Блатино, чиито покрив изгоря при пожар, причинен от късо съединение.