Днес ни очаква по-хладно време, с валежи на много места

Преди обяд, на повечето места дъждовете в Северна България ще спрат и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки.

В източните райони ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София около 25.  

Над планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21, на 2000 метра - около 13 градуса.
   
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В петък над източните райони ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд, но без валежи. Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

Максималните температури ще бъдат от 24-26 в западните райони, до 32-33 градуса в източните. В събота краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места из цялата страна, а на отделни места за кратко ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, предимно от север-североизток.

Температурите и в Източна България ще се понижат, в Западна ще са без съществена промяна.