Диана Димитрова - Дезир открива изложба в Дупница

   Художничката Диана Димитрова - Дезир ще покаже свои картини в Дупница. Предстоящата изложба е поредна самостоятелна в творческата биография на художничката и втора за родния й град Дупница. Откриването е на 26 септември от 12 часа в галерия „Околийската къща”. 

„В събота, ще дадем ход на това събитие под наслов „Единение ум-сърце”. Защо точно така реших да нарека тази изложба? Защото ние, като божествени създания трябва да се стремим към синхронизация на тези два обекта, които обикновено се противопоставят или "враждуват" по между си. Да слушаме сърцето си преди всичко, защото там е центърът на любовта, връзката с интуицията и съвестта или така наречената божествена искра, без да го делим от висшия ум или разум, който да балансира съзнателно нашите действия и постъпки. Единението прави силата, когато е водено от любовта и точно това показвам и казвам в настоящата изложба. Ще представя около 50 живописни творби, изпълнени в смесена тематика и техника. Преобладават абстрактните субективни и не субективни сюжети извиращи от дълбините на душата и стигащи до нашите осезаемо сетива. Интуитивни картини, които разказват, които провокират и не остават публиката равнодушна. Съзитателната сила на любовта изразена в цветове”, сподели художничката. 

Диана Димитрова живее в София. Родена и израсла в Дупница.

„Когато бях малка, всичките ми тетрадки бяха обагрени в рисунки, обичах да съчинявам и приказки по тях. На по - късен етап завърших Педагогическия колеж „Свети Иван Рилски” в Дупница, със специалност „Изобразително изкуство и труд и техника”. Макар че съм подплатена с диплома, твърдя, че творческата ми продукция към днешна дата е плод на божията дарба, с която съм родена, и на много, много, много безсънни нощи, в които се отдавам на любовен танц с платното. В училище научих едно основно нещо и то е да не се подчинявам на стереотипи и да пазя автентичността си”, каза художничката преди време в свое интервю.