Демонстрации против войната и в подкрепа на Украйна - от Великобритания до Мексико

   Във Великобритания хиляди хора се събраха отново на демонстрации и шествия в подкрепа на Украйна в различни градове на страната.

Лондонският площад "Трафалгар" се превърна в море от синьо и жълто с националните знамена на Украйна. Събралото се множество, голяма част от които украински граждани, издигнаха плакати и скандираха лозунги срещу Владимир Путин от рода на "Спрете Путин, спрете войната!". На един плакат бе написано "Защитете нашето небе, ние ще се погрижим за останалото", което е позоваване на искането на украинците да се обяви зона забранена за полети над страната им.

Би Би Си съобщи, че много руски граждани са се присъединили към демонстрацията на "Трафалгар". Многохилядни демонстрации имаше също в Нюкасъл, Брайтън, Екзитър, Единбург, Глазгоу, Нотингам, Кеймбрдиж, Оксфорд, Норич и близо до Суонзи.

Украинският посланик в Лондон Вадим Пристайко, придружен от други посланици и британски депутати, участва в служба в украинската католическа епархия в квартала "Мейфеър" на британската столица.

В подкрепа на Украйна и против руската агресия протестираха и в други европейски градове -  в Берлин, Париж, Амстердам, Прага, Мадрид.

Подобни демонстрации  бяха организирани и в Рим, и Лисабон, както и в Баку.

В Русия също имаше демонстрации на хора, които се противопоставят на военните действия. Полицията задържа над 1700 демонстранти - данните са за над 40 руски града.