Д-р Панчо Панайотов: Не ми говорете за партии, ще гласувам мажоритарно за Радослава Чеканска, защото е вършила и върши реална работа

Две седмици преди изборите се срещаме с легендарния син кмет на Дупница д-р Панчо Панайотов в  село Пороминово.

През 1991 година д-р Панайотов бе избран от гражданите на общината с огромно мнозинство. Като такъв върна  старите имена на града, улиците и площадите. Демонтира паметника на Станке Димитров и на негово място построи шадраван. Старата търговска улица бе обособена като пешеходна зона, а в общината  кипеше мащабна за времето си строителна дейност. Д-р Панчо Панайотов е кметът на Дупница, който ще бъде запомнен с решаване на тежката и дългогодишна водна криза в общината. 30 години по-късно проблемите за областта отново изискват спешни политически решения.
 
Мандатите му съвпадат с бурни политически и обществени събития, в които активно участва. Организатор е на мащабен митинг против административно-териториалното деление на България, което поставя  Дупница в зависима позиция спрямо областния град Кюстендил. Организира бунт в защита на вододайната зона на Дупница и гарантирането на необходимите количества за региона по време на изграждането на Рилския водопровод, който доставя питейна вода за София.
  
По време на  събитията от зимата на 1997 год. д-р Панайотов извади бюрото си на легендарните барикади, обявявайки се против управлението на Жан Виденов.
 
Д-р Панайотов бе кмет на Дупница до  1997 година, а впоследствие бе избран за народен представител от ОДС в 38 Народно събрание. Несъгласен с политиката водена от лидера  Иван Костов, подава оставка през октомври 2000 г. 

До  днес упражнява лекарската си професия в Центъра за спешна помощ в гр. Рила. Въпреки, че не участва активно в политическия живот, продължава да бъде активен общественик, бранещ значими каузи в интерес на гражданите и обществото.
 
„Страданието на България не е, че са много партиите и политиците, а че такива–няма. Партиите не говорят за политики и системи на управление, а народът живее своя живот в несправедливост и бедност! Това е болест на общности, в които няма ценностна идеология. В блатото сме, защото това е нашата еволюция”, смята легендарният дупнишки кмет. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

За изборите и личния избор, вижте цялото интервю с д-р Панчо Панайотов: