Д-р А. Паризов печели преференциалния вот в област Кюстендил, с най-голям шанс за депутат от Дупница

   Д-р Александър Паризов от Коалиция „ГЕРБ-СДС” е водач по преференции в област Кюстендил. Той е получил 2 088 гласа. В случай, че коалицията спечели два мандата, Дупница ще има депутат в негово лице. Следващия по брой преференции в листата на коалицията е адвокат Михаела Крумова, за която преференциално своя вот са дали 2 048 души в област Кюстендил. От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” най-голяма подкрепа е получил водачът на листата Виктория Василева. За нея са гласували 1 388 души. Координаторът за Дупница и кандидат за народен представител д-р Здравко Данаилов е получил 544 преференции.
 
От избирателите на „БСП за България” с най-много преференции е осмият в листата Първан Дангов. За него са гласували 1 233 от червените избиратели. След него е водачът на листата Бойко Клечков с 746 гласа.

Николай Табаков, който е водач на листата в област Кюстендил е получил най-много преференции от избирателите на Демократична България. За него са гласували 670 души. Водачът е получил най-широка подкрепа и сред избирателите на „Изправи се!Мутри вън!”. За д-р Таваличка подкрепа са дали 493 избиратели. Вторият в листата Вергил Кацов е получил преференциалния вот на 461 души.