Бургаската филхармония и Неврокопският танцов ансамбъл с концерти за Майските празници

   42-ите майски празници на културата в Дупница ще бъдат открити на 17-и май, съобщиха от общинска администрация. По традиция, официално това ще стане вечерта на пл."Свобода". Пред дупничани и гостите на града ще бъде представен хитовият концерт-спектакъл "Оскарите в музиката" с участието на Милица Гладнишка, Филип Аврамов и Бургаската филхармония. В дните на празниците ще бъде и премиерата на театралната постановка на Общински драматичен театър "Невена Коканова" - "Майстори" по Рачо Стоянов. Нашумялата изпълнителка Тита също ще има концерт на площад „Свобода”, както и любимката на поколения българи Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл. Изложби, кинопрожекция, турнир по спортни танци, концерти на самодейните състави също са предвидени в програмата. На 24-и май пък ще се състои церемонията по награждаване "Учител на годината".

   По установена вече традиция, в последните 4 дни от празниците ще се проведе най-големият международен фолклорен фестивал в Югозападна България "Мир на Балканите". Това ще бъде неговото 18-о издание.

   До края на месеца ще бъдат уточнени окончателните дати и часове на събитията, заложени в програмата на Община Дупница, уточняват от администрацията.