Бойко Борисов в Дупница: Безхаберието на Радев и Кацаров коства човешки животи!

Лидерът на ГЕРБ обвини президента Румен Радев, че разединява нацията, а служебното правителство за това, че цените на стоките са се увеличили

   Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Дупница навръх празника на града. Той бе в компанията на заместник-председателя Томислав Дончев и бившия финансов министър Владислав Горанов. 

Гостите се срещнаха с кандидатите за народни представители от Кюстендилска област, лидерът на местната структура Ивайло Константинов, кмета на общината инж. Методи Чимев, а след това поговориха и се снимаха и със симпатизанти на партията от региона. 

„Днес е страхотен празник, Денят на Св. Иван Рилски. Събрали са се много празници – на Дупница, на лекарите. Дойдохме да видим града. Честит празник на всички!”, обърна се към дупничани Бойко Борисов. 

 По негово мнение последната дума на хората трябва да бъде победа и да няма омраза, а точно обратното – „Мисля, че сега трябва да се търси обединение”.

 Той обвини президента Румен Радев, че разединява нацията, а служебното правителство за това, че цените на стоките са се увеличили. 

„Притесняват ме високите цени, че изпуснаха инфлацията и допуснаха да се повишат цените, да фалира бизнеса в момента. Притеснява ме днес и този рекорд с починалите”, коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Бойко Борисов призова своите симпатизанти по никакъв начин да не се поддават на провокации:
„Стягайте се, не се поддавайте на провокации! Благодаря на нашите симпатизанти, които не се поддадоха на провокацията, организирана и платена от дясна партия от Благоевградско. Местните жители и медии ги разпознаха и не позволиха на платените двама клакьори от ДСБ да развалят празника. Изборите са метода, по който трябва да разрешим споровете си. Стига вече омраза и разделение! Заедно сме по-силни от хаоса!", каза още Борисов.

 Аз мисля, че не само това, което сме направили по градовете, се видя за 6 месеца - четири пъти повече платихте за ток, спряха се всички инфраструктурни проекти, цените растат нагоре, няма никакви мерки, нито ваксинационна кампания. Само за 6 месеца съсипаха всичко, което години градяхме”.
 Бившият премиер прикани всички политици да помолят своите симпатизанти да си поставят ваксина. 
„Първото, което трябва да направим всички политически партии, е да накараме симпатизантите ни да се ваксинират. Видяхте Америка, Европа - всички стадиони са пълни, всичко работи, вече и без маски в самолетите. А ние от днес ще имаме мерки за затваряне. Срамувам се от това, което Радев и Кацаров направиха. Безхаберието на Радев и Кацаров коства човешки животи.
Когато на цял свят тръгва да му работи икономиката, ние ще даваме пари от бюджета, да подкрепяме бизнес, да подкрепяме желаещите да отидат някъде. От къде, накъде хората ще плащат за тестове? Донесли сме безплатни ваксини. Това са 3 милиона ваксини и са най-хубавите. Оттук нататък къде е логиката?”, каза още Борисов. 

 Той е категоричен, че броят на ваксинираните на ден у нас трябва да стигне дори до сто хиляди. 
„Сутрин учениците няма да ходят училище, а вечерта ще могат да се съберат в дискотеката. Или някой не иска да се ваксинира, а аз или данъкоплатеца трябва да му платим теста, за да отиде на ресторант? Къде е логиката? Европа и Америка ни показаха как става. Трябва да се обединим. По 50-100 хиляди българи на ден трябва да се ваксинират. Да, не е популярно, на хората вече им омръзна, но имаме 212 умрели, болниците са пълни. Ето това ни донесоха”, завърши лидерът на ГЕРБ. 

Стотици симпатизанти и членове на коалицията ГЕРБ-СДС се снимаха с Бойко Борисов и кандидатите за народни представители от 10 МИР-Кюстендил. На срещата в центъра на Дупница присъстваха водачът на листата Христо Терзийски  и кандидатите Даниел Александров, Михаела Крумова, Мишел Виячева, Борислав Миланов, Десислава Александрова, Нели Точева и Елка Лукарска-Ангелова. Сред домакините на събитието бяха общинският координатор на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, областния координатор Даниел Данчев , кмета на Дупница инж.Методи Чимев и зам.кмета Крум Милев.За празника на града бяха дошли още кмета на Сапарева баня Калин Гелев, кмета на Кочериново Иван Минков и други. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!