Борец от Дупница спечели за втори път пояса „Дан Колов - Никола Петров”

   Борецът от Дупница Даниел Александров и Георги Вангелов бяха обявени за най-добрите български състезатели на турнира „Дан Колов и Никола Петров” и препасаха златните пояси в Русе. Александров триумфира при 77-килограмовите на класическия стил, като спечели служебно финала. Съперникът му Роман Власов (Русия), двукратен олимпийски шампион и двукратен световен първенец, не излезе на тепиха поради лекарска забрана. На полуфиналите той получи тежка аркада. Преди това Дани Александров постигна три убедителни победи в дебютната за него категория, която е олимпийска. Трофеят е втория в кариерата му, след като взе пояса и през 2015 година.
Георги Вангелов пък спечели бронз на турнира, като в малкия финал при 57-килограмовите на свободния стил постигна успех срещу Гуломжон Абдулаев (Узбекистан) с 6:5. Пред това той имаше още 4 срещи,  като спечели 3 от тях също срещу сериозни съперници.  Вангелов се върна на големия тепих след дълго лечение на травми. За национала пояса на „Дан Колов” е първи в кариерата му
    За втора поредна година за най-добра наша състезателка бе обявена световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин, която на турнира спечели сребро вчера в категория до 62 кг.  
Отличените получиха наградите си от спортния министър Красен Кралев. Националите ни приключиха турнира с общо 6 отличия в Русе – злато на Даниел Александров, сребро на Тайбе Юсеин и Айк Мнацаканян в кат. до 72 кг на класическия стил, както и три бронза – на Георги Вангелов (57 кг) в свободния стил, на Константин Стас (67) и бобовдолеца Милослав Методиев (130) при класиците. 

   На тепиха в Русе се състезаваха общо 550 състезатели от 45 държави.