Близо 70 души получиха хранителни помощи от БЧК днес до обяд в Дупница

   Близо 70 души получиха полагащите им се хранителни помощи от Българския червен кръст днес до обяд в Дупница. Раздаването на пакетите с хранителните продукти върви спокойно, увериха имащи право на подпомагането и служители от общината, ангажирани с дейността.

„От сутринат са минали около 70 човека. От общината е създадена нужната организация и всичко е спокойно. Ангажирани са 5 човека от работещите По програмата за времена заетост,” каза домакинът на общината Георги Георгиев.

Списъците с имащите право на трайни продукти са изготвени от Дирекция "Социално подпомагане". 1 468 жители на града и 708 по селата ще получат пакетите с храни. За семейства с двама членове се полагат по 17, 5 кг. хранителни продукти, а над три членни семейства ще получат по  27,5 кг. 
Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и  риба. От общината е създадена организация по транспортирането на помощите по селата и получаването им на място от селските кметове и наместници. В Дупница пакетите се раздават в двора на бившия Учителски институт всеки работен ден от 09.15 до 14,30 часа, като кампанията е до 1 ноември.
Задължително е носенето на маски, лична карта и чували или чанти за хранителните продукти.