Благотворителен футболен мач в Джерман върна надеждата на Васил Темелакиев да проходи

16 000 лева бяха събрани след благотворителния мач между ФК „Джерман” и ветераните на „Марек”. Въпреки лошото време над 200 души присъстваха на стадиона и се отзоваха на призива за набиране на средства и закупуване на протези на Васил Темелакиев, който от години живее в дупнишкото село Джерман. 

„Благодарение на спонсорите на събитието и с помощта на фирми и граждани успяхме да съберем цялата необходима сума в рамките на организираната проява”, съобщи президентът на ФК „Джерман”, Александър Паризов. Той изказа личната си благодарност към всички помогнали с организацията на събитието, както и към дарителите. „За благотворителния мач бяха осигурени бира и безалкохолни напитки от Борса „Слави”, като всички събрани пари от направените продажби бяха предадени за каузата. Благодарен съм и на фирма „Мибо Газ”, които доставиха над 1000 хлебчета и кебапчета , а средствата от закупуването им също бяха дарени. Сред спомоществователите са още Община Дупница. Инж. Методи Чимев съдейства за отпускането на 3000 лева. С лично дарение участва  и заместник-кметът  Крум Милев.  Иво Проданов, собственик на „Рила Спорт” и „Атомик Инвест” прибави още 5 000 лева към необходимата сума. Резултатът след продажбите, даренията от граждани и фирми, както и поставените пари във всички кутии е набирането на цялата необходима сума от 16 000 лева”, уточниха организаторите на благотворителната проява. „Въпреки лошите метеорогични условия, публиката беше на място и наблюдава срещата между двата отбора. Тя завърши с победа на ФК „Джерман”, след резултат от 4:4 в редовното време и изпълнение на дузпи. По-важното е , че всички заедно успяхме за постигнем общ краен резултат за каузата”, сподели с вълнение А. Паризов. 

Припомняме, че 45 годишният Васил Темелакиев е с два ампутирани крака след запушване на кръвоносните съдове. Неговата най-голяма мечта е отново да проходи, с помощта на протези. След последната тежка операция, която е претърпял преди 2 години, мъжът  изцяло разчита на чужда помощ. Ползва инвалидна количка, с която се движи в двора. Има  и електрически автомобил за инвалиди, с който се опитва да се движи сам, но е трудно, тъй като семейството живее на стръмната и разнебитена улица - „Любен Шилегарски”.  Васил и близките му разчитаха на помощта на добри хора и дарения, с които да заплатят необходимите му протези. 

Към днешна дата сумата е събрана. Предстои закупуването на протезите и връщането на Васил Темелакиев към самостоятелен и достоен живот.