Бивш началник щаб „Гражданска отбрана“ и служител на МВР става зам.областен на Кюстендил

   Със заповед на Министерски съвет Емил Атанасов е новият заместник областен управител на Кюстендил, който заема мястото на Йордан Гогев. Атанасов официално встъпи в длъжност днес и бе представен на колегите си от Областна администрация - Кюстендил.

„Радостен съм, че ще работя с такъв сплотен и експертен екип. Идвам с нагласа да работя в полза на хората, в полза на обществото“, заяви при представянето си Атанасов. Той изрази надежда, че ще бъде полезен със знанията, които има в областта на правото, тъй като ресорите, за които ще отговаря в качеството си на заместник областен управител, са свързани до голяма степен с неговия досегашен опит и компетенции.
      
Областният управител инж. Александър Пандурски приветства с добре дошъл новия си заместник и му пожела спорна работа. Той изрази увереност, че Емил Атанасов ще работи за развитието на региона и за благото на жителите на Кюстендилска област.
      
Емил Атанасов е роден на 24.09.1962 г. в град Дупница. Основното си и средно образование е завършил в Дупница. Магистър е по право, юрист с над 20-годишен трудов стаж. Професионалния си път е започнал като търговски работник, след което е бил началник щаб „Гражданска отбрана“ в производствен завод в град Кочериново. Част от професионалния му път е преминал в системата на МВР. Бил е и следовател в Окръжна следствена служба – Кюстендил. Като председател на РИК и ОИК има дългогодишен опит в организирането и провеждането на парламентарни и местни избори. Участвал е в редица национални и международни конференции по правни въпроси. Преминал е специализирано обучение за работа с жертви на домашно насилие, както и международно обучение във връзка с правата и правното положение на жертвите на трафик.