Бели балони в небето ознаменуваха завършването на 12 „а” клас в ПГ по облекло и стопанско управление

Бели балони в небето ознаменуваха завършването на 12 „а” клас в Професионална гимназия по облекло и стопанско управление- Дупница. В изключително мило и трогателно тържество учениците, с класен ръководител Зорница Рикова, си взеха довиждане със своите преподаватели и успяха да просълзят от умиление всички посетители на Градската градина, които се присъединиха към публиката на щастливото събитие. 26-те зрелостници започнаха с церемония по предаване на националния флаг. 

В ролята на водещи на събитието бяха абитуриентките Даниела Даскалова и Кристина Димитрова, които умело се справиха със задачата да интерпретират между весели закачки и прочувствени послания към своите преподаватели и съученици. Директорът Борис Кръстев отправи послание към настоящите зрелостници, като им пожела здраве и предстоящи бъдещи успехи и добра реализация в живота. 

Червени рози за благодарност бяха поднесени на всички преподаватели, дошли да изпратят абитуриентите от Випуск 2022-ра година. С емоционалното си обръщение, Христина Димитрова успя да просълзи учители, ученици и всички присъстващи на тържеството. Благодарностите за отделеното време, внимание, грижа и знания докоснаха сърцата на малки и големи.

В неочаквана изненада за зрелостниците се превърнаха децата от Детска градина „Зора”, филиал - Градската градина. Малките „абитуриенти” от 4 група „ Еделвайс” -Иван Смочевски и Антон Божилов,  издекламираха стихотворение посветено на светите братя Кирил и Методий. Учителката им Даниела Терезова непрекъснато поощряваше малчуганите, за които беше истинска чест да присъстват на голямото събитие на красивите каки и батковци.  В знак на благодарност зрелостниците им подариха бели балончета, които заедно нарекоха за късмет и пуснаха да полетят към синьото небе. На изпроводяк бяха раздадени  закачливи грамоти и отличителни ленти за всички абитуриенти. Със званието  „Рицар на класа” бе удостоен Виктор Василев, който бе с тежка травма на крака след падане от мотор и се подпираше на патерици. Подкрепа му даваше целия клас,  който с възгласи и аплодисменти му връчи почетната грамота. Сред закачливите награди имаше и такива за „най-тихата стъпка”, „търсач на приключения”, „ просто гении” и други.