Баба Марта идва с променливо време и по-ниски температури

   През деня в понеделник снеговалежът ще продължи, ще се образува снежна покривка. Ще има условия за виелици, навявания, заледявания по пътищата и намалена видимост. Североизточният вятър ще се усили, на места временно до бурен, а през деня в понеделник ще се преориентира от север. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, като дневните ще останат близки до сутрешните – между минус 1° и плюс 4°.

Във вторник валежите ще отслабнат, а до края на деня в сряда ще спрат. Тогава и северозападният вятър постепенно ще отслабне. Минималните температури ще се понижат и в сряда ще са между минус 4° и плюс 1°. Максималните във вторник също слабо ще се понижат, но в сряда ще се повишат до 0° – 5°.

В четвъртък облачността ще е променлива, по-често значителна, но само на отделни места е възможно да прехвърчи слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от западна четвърт. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а максималните слабо ще се повишат.

До края на седмицата облачността ще се задържи променлива, почти без валежи. Вятърът в събота ще се ориентира от северозапад, а до края на деня в неделя ще се преориентира от югоизток. Минималните температури още се понижат, а максималните бавно и постепенно ще се повишат.