Автомобил блъсна дете на пешеходна пътека в Дупница

   11-годишно дете е пострадало, след като е било блъснато от лек автомобил Форд на пешеходна пътека в Дупница. Инцидентът е станал на улица „Венелин“ в непосредствена близост до основно училище „Свети свети Кирил и Методий“ около 9:30 часа тази сутрин. По данни на полицията детето е изскочило ненадейно на пешеходната пътека, а 32-годишният  шофьор е опитал да спре. Той е останал на място и е подал сигнал на телефон 112. Установено е, че водачът е правоспособен, а пробата му за алкохол е отрицателна.

   11-годишното дете е транспортирано в болница. То е с охлузни рани по главата и ръката. След направени изследвания и обработване на нараняванията е освободено. Разследването на пътния инцидент продължава от служителите на Районно управление-Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

   Припомняме, че преди около месец на същото място бе блъсната жена. Граждани, които живеят в района, пък сигнализират, че пътната маркировка, включително на въпросната пешеходна пътека, е изхабена и почти не се забелязва. Това също създава предпоставка за възникване на подобни инциденти, недоволстват те.