Автогарата в Дупница получи категоризация

   Втора среща с представители на транспортни фирми се проведе в сградата на Община Дупница днес. Темата на разговорите бе ползването на автогарата в Дупница и уточняване на договорните отношения с превозвачите за тази дейност. На срещата присъстваха и заместник кметовете Олга Китанова и Крум Милев, експерти от отдел "Транспорт" към Община Дупница, както и Управителят на общинско дружество "Дупница Транс" Георги Зарев.

   Крум Милев обясни, че се върви към сключване на договор с превозвачите, след като има разбирателство по въпроса. „И от двете страни има разбирателство и е въпрос на време споразуменията да бъдат официализирани. Все пак трябва да доуточним някои подробности”, обясни Милев.

   Стана ясно и че автогарата в Дупница вече е категоризирана от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". От Община Дупница съобщиха и че е голям интересът от страна на кандидати да започнат работа като оператори на пропускателния режим на автогарата, както и за шофьори за новата автобусна линия №5, която ще тръгне в края на следващия месец. Срокът за подаване на документи изтича в края на тази седмица, след което ще бъде направен и подбор.