Автобусна линия №5 в Дупница тръгва в края на август

   Новата вътрешноградска автобусна линия №5 в Дупница ще тръгне на 27 август, обяви кметът Методи Чимев. Тя ще свърза Социалните жилища с кв. „Байкал” и е част от проекта Интегриран градски транспорт, по който се извършват и ремонтни дейности по уличната мрежа. На официална церемония днес кметът Методи Чимев предаде ключовете на 4-те нови автобуса, които ще се движат по линия №5, на директора на общинско дружество „Дупница Транс” Георги Зарев. Именно „Дупница Транс” ще изпълнява новата вътрешноградска автобусна линия.

   „Автобусите са на стойност 870 000 лева без ДДС”, посочи началникът на отдел „Екология, чистота, временна заетост и транспорт” в община Дупница Мая Спасова. Рейсовете отговарят на всички европейски стандарти, могат да поемат 40 пътници едновременно, както и хора в неравностойно положение, за които има повдигащ механизъм и обособено място. 

   На церемонията днес присъстваха и заместник-кметовете на Дупница Олга Китанова и Крум Милев, които заедно с кмета Чимев, Мая Спасова и Георги Зарев направиха пробна обиколка по улиците на Дупница с един от новите автобуси.