Аплодират на сесия прокуриста на дупнишката болница, ще вдигат заплати

   С аплодисменти от общинските съветници бяха посрещнати цифрите от отчета на общинската болница в Дупница. Това се случи на днешната сесия на местния парламент, на която прокуристът на здравното заведение Мария Иванова съобщи данните от баланса. По нейни думи от както тя е постъпила на работа в общинската болница в Дупница през януари 2018 година до юни 2019 година е намалила задълженията на дружеството с 822 000 лева. Към днешна дата реалните задължения са в размер на 1 141 771 лева, като по думи на Иванова, болницата няма нито 1 лев просрочени задължения. 28 000 лева са задълженията към доставчици, които Мария Иванова гарантира, че ще бъдат погасени до месец-два.

   С благодарности за свършеното от Иванова се изказаха кметът Методи Чимев, Йордан Йорданов от ГЕРБ и Георги Пехливански от БСП. Независимият общински съветник Пламен Соколов пък поиска да се намери начин да бъде увеличена заплатата на прокуриста, с оглед добрите финансови резултати, които е постигнала. Идеята намери одобрението на председателя на ОбС Емил Гущеров. От своя страна самата Мария Иванова заяви, че ще работи в посока увеличаване възнаграждението на лекарите в болницата, след като заплатите на медицинските сестри вече бяха вдигнати. Като положителна стъпка Иванова посочи и подновяването на болничната апаратура, осигуряването на нови легла за бебета, както и привличането на доц. Юлий Ванев, един от водещите специалисти в лапароскопската хирургия. Все пак изказването на прокуриста Мария Иванова пред съветниците завърши с твърдението, че „продължаваме да имаме драми, не всичко е цветущо”. При гласуването отчетът на общинската болница в Дупница бе приет от местния парламент с пълно единодушие.

   Общинските съветници почти без дебати и в спокоен тон дадоха зелена светлина и по останалите докладни. Те касаеха разпореждане с общински имоти, както и проектите за изграждане на Център за временно настаняван, на Център за настаняване от семеен тип и Преходно жилище и други.