9 месеца лишаване от свобода за дупничанин, карал пил на връх Бабинден

   Районен съд – Дупница определи общо 9 месеца лишаване от свобода за 52- годишен жител на Община Дупница, който се призна за виновен в управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0, 5 на хиляда, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1, 2 промила. Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия. 
   Владимир Л. се призна за виновен, че на 08.01.2021г., около 02,19 часа в гр. Дупница, по ул.“Орлинска“ е управлявал лек  автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2.18 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда, от 14.01.2019г. За това престъпление, съдът определя наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, „глоба“ в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година. Определението е окончателно.
   Съдът привежда в изпълнение и наложеното на подсъдимия Владимир Л. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, със Споразумение № 6 от 14.01.2019г. по описа на РС – Дупница, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Това определение подлежи на обжалване в 15 - дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.