728 782 лв. отпусна правителството на Сапарева баня

   728 782 лв. отпусна  правителството днес на Сапарева баня . С тях ще се извърши възстановяване и реконструкция на път, ще се изгради отводнителна система и пътни съоръжения на местния път, свързващ манастир „Покров на Пресвета Богородица“ със село Ресилово. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев отбеляза значимостта на реконструкцията на пътя, свързващ манастира, който е един от най-посещаваните и в него пристигат поклонници от цяла България. 
   Сестрите Мария и Пелагия от Светата обител изтъкнаха, че манастирът се намира на северния скат на Рила и по тази причина от планината се стичат много подпочвени води. 
   „Пътят е към една светиня, многократно кметът поставя въпроса. Така се върши нещо важно за региона. А аз Ви благодаря за тази изключителна дейност, която вършите за българския народ, религията е много важна“, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към сестрите от „Покров на Пресвета Богородица“. 
   На днешното редовно правителствено заседание, бяха отпуснати 5,76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици.