70 души се лекуват от Ковид-19 в двете болници в Дупница, 24 са новозаразените

   Общо 68 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 38, Дупница – 24, Рила – 3, Кочериново – 2, Сапарева баня – 1, съобщават от Областния кризисен щаб. 

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 61 души. От тях трима са на интензивно лечение, а други осем са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 30 лица. Всички пациенти са на кислородна терапия и в средно тежко състояние. 

Към днешна дата 40 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях петима са на интензивно лечение, а 20 други са на кислород и в средно тежко състояние. 

Жена на 46 г. от община Кюстендил, с придружаващи заболявания, е починала през изминалото денонощие. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.