7 са кандидатите за кмет на Дупница, трима се отказаха

   7 е окончателният брой на кандидатите за кмет на Дупница за предстоящия местен вот на 27 октомври. Вчера регистрация получиха Георги Градевски, предложен от партия АБВ, и Пламен Соколов, предложен от Местна коалиция „Движение Заедно за промяна“. Те ще се съревновават с останалите кандидати - Методи Чимев от ГЕРБ, Първан Дангов от БСП, Методи Стойнев, издигнат от „Българска Нова демокрация”, Ани Вакъвчиева от Единна народна партия, и Иво Ников – издигнат от Коалиция „Демократична България – Обединение”.

   Припомняме, че 10 партии и коалиции бяха заявили в Общинската избирателна комисия, че ще имат свой кандидат-кмет на Дупница, но само 7 от тях ги регистрираха в законно установения срок. От заявилите, свои кандидат не са издигнали Местна коалиция „Земеделски Народен Съюз“, партия Воля и Местна коалиция „НОВОТО ВРЕМЕ“.

   Междувременно стана ясно и че само 6 от общо 16-те села от Община Дупница ще избират свой кмет. Това са Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново. В останалите села по постоянен адрес живеят под 350 души, какъвто по закон е прагът за избор на кмет на населеното място. Избирателни секции с номера 11 и 12, находящи се в Спортната зала в Дупница, пък са определени за гласуване на хора с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението.