57 души от Дупница се лекуват в болничните заведения на града

   Общо 76 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 43, Дупница – 19, Кочериново – 5, Бобов дол – 4, Сапарева баня – 2, в общините Рила, Невестино и Бобошево има по 1 нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб. 

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 18 лица. Трима от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние, останалите са предимно в средно тежко и на кислородна терапия.

Към днешна дата 39 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях петима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение, а други 20 са на кислород и в средно тежко състояние. 

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 73 души. От тях двама са интубирани и в критично състояние. Други 12 лица са в тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 

През изминалото денонощие има починали трима души – мъж на 75 г. от община Кюстендил, 70-годишна жена и 83-годишен мъж от община Сапарева баня. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.