5 фирми кандидати да подменят водопровода в село Бистрица

   Много голям се оказа интересът към обществената поръчка на Община Дупница за подмяна водопровода в село Бистрица, съобщиха от администрацията. В открито заседание днес комисия с председател заместник-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова отвори документите на 5-имата кандидати.
   На заседанието присъства и кметът на селото Кирил Огненски, както и представители на участниците. За Бистрица прогнозната стойност е 1 842 500 лева без ДДС, а прогнозният обхват за цялостна подмяна е 4,66 км. Амортизираната водопреносна мрежа е с най-големи загуби в цялата община, като за 2017 година те са в размер на 78,2% при 2,02 средно аварии на километър годишно.
   Три софийски, една благоевградска и една дупнишка фирма се надпреварват за поръчката. Утре ще се проведе първото открито заседание по отваряне офертите на кандидатите за подмяна водопровода в село Самораново. Поръчките са с условие "при осигурено финансиране", като идеята е документалната част и избор да се проведат в неактивния сезон за ремонтни дейности.