41 нови положителни случаи с Ковид-19 в област Кюстендил

   През изминалото денонощие в област Кюстендил има 41 нови положителни случаи с Ковид-19. Най-много са новозаразените лица в община Кюстендил – 33, по останалите общини са: Дупница – 3, Невестино – 2, по един нов случай има в Рила, Кочериново и Бобошево, съобщават от Областния кризисен щаб. 

   Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 56 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.
   
Осем лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Всички пациенти са на кислородна терапия, но четирима от тях са в по-тежко състояние.
 
  Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница, като състоянието им е сравнително стабилно. 

   През изминалото денонощие е починал 78-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.