22 пожара за 3 дни  са гасили екипи на районните служби ПБЗН

   8 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в петък в областта – в с. Каменичка Скакавица небрежност е причината за пожар в сухи треви и самозалесили се площи, огънят е обхванал площ от 50 дка, щети не са допуснати, спасени от опожаряване са 3 сгради.

В с. Николичевци късо съединение е причинило пожар в къща, унищожени са техника и имущество, спасени са 3 сгради от опожаряване.

Късо съединение в ел. табло в с. Ресилово е причинило пожар, изгоряло е ел.таблото.
Пожар в частен имот в кв. „Ценеви“ в Дупница е причинен поради небрежност, спасени от огъня са 2 сгради.

Пожар в къща в с. Блажиево е унищожил покривна конструкция, дограма. Спасена е сградата, няма пострадали хора. Пожарът е причинен от нагрят комин на печка на дърва.

8 пожара са гасени на територията на Кюстендилска облласт в събота – 2 от тях са нанесли щети. В Кюстендил се е запалил л.а. «Фолксваген», поради техническа неизправност, унищожен е двигателен отсек на автомобила; небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в землището на с. Горна Козница, унищожена е овощна градина – 1 дка.

6 пожара са гасили вчера противопожарните екипи – 1 от тях е нанесъл щети.В къща в с. Овчарци пожарът е причинен от късо съединение, изгоряла е покщнина, 2 противопожарни екипа от Дупница са спасили къщата. Няма пострадали хора.