130 нови положителни проби в областта за денонощие

   За изминалото денонощие новите положителни проби са общо 130. Новозаразени лица има във всички общини: Кюстендил – 57, Дупница – 46, Бобов дол – 9, Сапарева баня – 8, Невестино – 4, Бобошево – 2, Кочериново – 2, Рила – 1 и Трекляно – 1. 

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 47 лица. Трима души са интубирани. Има и 27 пациенти на кислород и в средно тежко състояние.
    
В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 54 души. Петима са на интензивно лечение. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
    
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 45 пациенти. На кислород са 30 души, като 13 от тях са в по-тежко състояние. Има и един пациент в реанимация.
    
През изминалото денонощие е починала 65-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Дупница. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.