13 месеца лишаване от свобода за 23- годишен  дупничанин, откраднал и управлявал МПС след употреба на алкохол и без книжка

   Районен съд Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева наложи наказание от общо 13 месеца „лишаване от свобода“ за 23- годишен дупничанин, който се призна за виновен в противозаконно отнемане на МПС и управлението му без съответното свидетелство за управление и след употреба на алкохол. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, като приведе в изпълнение и негова условна присъда.

   Коста К. се признава за виновен в това, че на 29.07.2020 г. от авто-къща на улица „Софийско шосе“ в гр. Дупница е отнел противозаконно чуждо превозно средство, а именно лек автомобил „Опел Корса“, с временен регистрационен номер, на стойност 5 500 лева, като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2.69 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Подсъдимият е управлявал моторното превозно средство без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление на Началника на Районно управление - Дупница за управление на МПС без съответно свидетелство за управление.

   За тези престъпления му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.

   Съдът привежда в изпълнение и отложено наказание по дело на РС – Дупница от 2018 година - 5 месеца „лишаване от свобода”, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим отделно от наложеното наказание по настоящото производство.