13 имунизационни пункта работят на територията на областта

   Съгласно заповед на министъра на здравеопазването са определени лечебните заведения и регионални здравни инспекции, в които са открити временни имунизационни пунктове за осъществяване на имунизационната кампания срещу COVID-19. През имунизационните кабинети преминават хората от 4-та фаза и от листите на общопрактикуващите лекари. При осигурени достатъчно количества ваксина, поетапно ще бъдат обхващани всички желаещи да се имунизират. 

В създадените до момента имунизационни кабинети на територията на област Кюстендил са разкрити телефони за записване на желаещите да се имунизират граждани, както и е посочено работно време на съответните кабинети. С цел недопускане струпване на изчакващи за ваксинация и в условията на епидемична обстановка, желаещите следва предварително да се запишат на посочените телефони.

На територията на Кюстендилска област са определени 13 имунизационни пункта – четири в Кюстендил, два в Дупница, два в Рила, по един в общините Бобов дол, Бобошево, Сапарева баня, Кочериново и Невестино. Всички граждани, желаещи да се имунизират, в т.ч. здравноосигурени и здравнонеосигурени лица, могат да се записват предварително на посочените телефони за съответните имунизационни кабинети.