120 деца твориха на тема : Съд, Правда, Справедливост, в конкурс на Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища

   За втора поредна година Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница организираха Областен конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021“, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2021 / 2022 г.  120 ученици, от 15 училища в 7 общини от област Кюстендил- Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Невестино, 2 школи и един Дневен център за деца с увреждания, участваха със 122 творби в направленията: Литературно творчество и Изобразително изкуство. Всички те мислиха и твориха върху белия лист или платно по темите: Съд, Правда, Справедливост, Законност…
Комисия в състав от трима съдии, оцени творбите и класира като призьори в конкурса 32 ученици, след тях три деца със специални образователни потребности. 
Отличените участници в двата раздела на конкурса ще получат удостоверения и награди на Церемонии по награждаването им на 16- ти ноември 2021 г., от 13 ч. в Съдебната палата в Кюстендил и на 17 ноември, от 13 ч. в Съдебната палата в Дупница. „Неслучайно, награждаването ще започне на Международния ден на толерантността, като ще отправим посланието „Не на агресията в училище и на улицата!“, информират от Окръжен съд - Кюстендил.
Най- добрите творби ще бъдат подредени в изложба в Съдебната палата в Кюстендил.
Дейностите свързани с организацията и провеждането на конкурса са съобразени с епидемичната обстановка в страната. 
Награждаването на победителите и изложбата с наградените творби ще може да бъдат видени чрез Live Streaming на събитието, на фейсбук страницата „Кюстендилски съдебен район“, на 16 ноември и 17 ноември, от 13 часа, на адрес: 

На фейсбук страницата Кюстендилски съдебен район, на 16 ноември, ще може да намерите и Галерия от снимки на най- добрите творби от раздел „Изобразително изкуство“, това е мястото и, където ще може да прочете отличените творби от раздел „Литературно творчество“.