"Цар Лъв" по кината от 19 юли

    "Цар Лъв" носи универсални послания, провокира неизбежен сантимент и вдъхва нов живот на един добре познат сюжет. Този юли изгубеният цар най-сетне ще намери пътя.
   Новите кадри от "Цар Лъв" представят на зрителите необятната африканска савана, приютила царството на животните в момент, в който кръговратът на живота се случва в хармония и справедливост. Раждането на малкия Симба, наследник на великия цар Муфаса, е повод за радост и почит от всички обитатели, но не и за злия брат на Муфаса – Скар. Плановете му за владение на Лъвската скала са провалени и е време една история за лоялност, съперничество и власт да бъде разказана искрено и гръмко, така че цялата савана да я чуе. На фона на изключително драматичните събития и зрелищни сцени, дело на най-иновативните визуални технологии, зрителите ще видят за първи път и двама от най-емблематичните герои от "Цар Лъв" – сладурите Тимон и Пумба.
   Режисьор и сценарист на "Цар Лъв" е създателят на феномена от  2016 г. "Книга за джунглата" Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип заедно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.
   Най-грандиозната история, случила се някога по лъвските земи може да проследите по кината от 19 юли.