След 10 годишна пауза The Cure издават нов албум

   Фронтменът, китарист и единствен титуляр на английската рок група The Cure Робърт Смит обяви, че са приключили записите на нов албум. Записът, който все още няма заглавие или насрочена дата за издаване, ще е първи за групата след 10-годишна пауза и техен 14-и поред студиен албум.

   В радиоинтервю Смит споделя, че с групата се наслаждават на зачестилите в последните години техни концертни изяви. Относно записа той допълва, че все още го прави "заради правилните причини". През декември 2018 г. фронтменът обяви, че с групата са близо до приключване на албума. Той допълни, че въвеждането им в Залата на рокендрол славата ги е вдъхновило допълнително да работят по първия си студиен албум от 2008 г. насам. Тогава те издават "4:13 Dream".

   Официалното въвеждане на групата в Залата на рокендрол славата предстои по-късно този месец. На церемонията в Кливлънд те ще бъдат представени от фронтмена на "Найн Инч Нейлс" Трент Резнър.Междувременно The Cure бяха обявени и като хедлайнери на тазгодишния фестивал "Гластънбъри". Там те ще присъединят към имена като Stormzy и The Killers, както и Жанел Моне, Лиъм Галахър, Tame Impala, Vampire Weekend, Bastille, Били Ейлиш и други.