"Шазам!" е най-гледаният филм у нас за втора поредна седмица

   "Шазам!" - филмът за тийнейджъра Били, който се превръща в супергерой, след като произнесе една вълшебна думичка, се нарежда на върха на родния боксофис за втора поредна седмица, сочат данни на Националния филмов център.
   Лентата с участието на Закари Леви е привлякла общо 30 799 зрители пред големия екран, като е генерирала печалби в размер на над 360 хил. лева. На второ място в класацията е режисьорският дебют на Мариан Вълев - „Лошо момиче“. Продуцираният от БНТ филм бе излъчван на 57 екрана в страната, като в премиерния си уикенд е заинтригувал близо 13 хиляди любители на седмото изкуство. От продажбата на билети пък е спечелил 114 765 лв. Бронзът в боксофиса ни от уикенда отива при „Гробище за домашни любимци“. Хорърът, вдъхновен от едноименния роман на Стивън Кинг, е на екран вече две седмици, в които е изгледан от над 34 хиляди зрители, а печалбата му от българските киносалони възлиза на близо 315 хиляди лева.
   Топ 10 в списъка се допълва още от „Дъмбо“, „Уют“, „Хелбой“, „Белия зъб“, „Малката голяма работа“, „Търсенето на Линк“ и „Кралско корги“.