„Аладин“ е най-гледаният филм и у нас (+ВИДЕО)

   Игралният филм на "Дисни", базиран по едноименната анимация от 1992г. - "Аладин", е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Продукцията, чиято основа е приказка от сборника "Приказки от 1001 нощ" след миналия уикенд, е видяна от 32 356 зрители у нас и има 368 953 лева приходи от билетите им.

   Новата продукция съчетава в себе си спомена по обичания детски филм с феерия от цветове и пищност. Ориенталското великолепие на продукцията е подкрепено от грандиозен визуален спектакъл, както и от препратка към сюжета на анимацията, в комбинация със съвсем нови елементи.

   Принцеса Жасмин копнее от цялото си сърце да опознае света извън стените на палата, в който живее. И точно, когато това й изглежда най-малко възможно, изневиделица, и то носещ се на вълшебно килимче, Аладин се появява в живота на красивата принцеса. Жестокият Джафар обаче помрачава щастието на двамата авантюристи, поставяйки едно единствено условие, което може да спаси Аладин от затвор. Той трябва да намери вълшебна лампа и да я занесе на Джафар, който безрезервно я желае.